bach

Op zoek naar bach?

LEIPZIGER CANTATAS JOHANN SEBASTIAN BACH 30CC.
In 2013 rondde het ensemble een monumentale reeks van 18 cd-opnames af, met een cantate voor elke zondag van het liturgische jaar. Maar Bach schreef meer dan één liturgische cyclus. Voor dit programma maakt Sigiswald Kuijken een bijzondere selectie uit de cantates die Bach schreef voor de zondagen na Driekoningen en dus erg toepasselijk voor de maand februari.
Luther Bach Klassiek-Centraal.be.
Bach leefde weliswaar meer dan een eeuw na Luther maar toch was er een sterke connectie tussen de componist en de reformator. Bach was namelijk Lutheraan en het was dan ook Luther die Bach de inspiratie bood voor één van zijn bekendste werken, de Mattheus Passion.
bol.com Johann Sebastian Bach, Christoph Wolff 9789061317968 Boeken.
Wolff is hoofd van het Bach-Archiv leipzig en behoort tot de samenstellers van de Neue Bach-Ausgabe en is mederedacteur van het Bach-Jahrbuch. Tot zijn maatgevende publicaties over Johann Sebastian Bach behoren naast talrijke artikelen onder meer Bach; Essays on his Life and Music 1991, Die Bach-Familie 1994 alsook The New Bach Reader 2de ed.
Le Colombier de Bach Le Colombier de Bach.
In het heuvelachtige Département du Lot, in het zachte zuiden van Frankrijk, ligt in het piepkleine dorpje Bach, de chambres d'hôtes' van Le Colombier de Bach. Stijlvolle gastenkamers gecombineerd met de heerlijke gastronomische kunsten van onze chef, zorgen voor een ideale uitvalsbasis om de streek te verkennen.
Johann Sebastian Bach Biography, Music, Death, Facts Britannica.
Baroque music Show more Notable Family Members.: son Carl Philipp Emanuel Bach son Johann Christoph Friedrich Bach son Johann Christian Bach son Wilhelm Friedemann Bach Show more. Why is Johann Sebastian Bach important? Johann Sebastian Bach is regarded as one of the greatest composers of all time.
DE SINGEL.
Johann Sebastian Bach Klara Blijf verwonderd.
Johann Sebastian Bach. Win een VIP-weekend tijdens Bach Academie Brugge van Concertgebouw Brugge. categorie: Kunst Cultuur. Concertgebouw Brugge start het nieuwe jaar met een genereuze portie Bach. De tiende editie van Bach Academie Brugge opent de deur naar het privéleven van allicht de beste componist ooit.
Grosse Messe für Bach und Luther 30CC.
Organist Wouter Dekoninck hertaalde dit meesterwerk van het orgel naar de klankwereld van Bachs barokorkest en zangsolisten, onder de titel Grosse Messe für Bach und Luther. Hiermee zet hij een nooit eerder gehoorde mis van Bach in de Duitse taal op de kaart.
Bach, hofcomponist.
Het is gebaseerd op het modern wetenschappelijk inzicht dat de concerten niet speciaal voor de graaf van Brandenburg zijn geschreven, ook niet dienden als heimelijke sollicitatie, maar alle stammen uit de periode dat Bach in Anhalt-Cöthen actief was misschien zelfs nog van daarvoor, Weimar: 1708-1721 zijn de termini post en ante quem.
Leende Bach het begin van de Matthäuspassie van deze monnik? Kerknet.
Bach y el Villancico de Joan Cererols. Video van La Pasión Según San Mateo de J.S. Bach y el Villancico de Joan Cererols. Is dit erg? In de tijd van Bach en nog lang daarna werd naar hartenlust gekopieerd en geparodieerd.
Bach in Leuven.
Bach in Leuven. Bach in Leuven, een initiatief van vzw Artes Gertrudis en Hildebrandt Consort, brengt van september tot juni concerten rond Johann Sebastian Bach, waarbij zijn instrumentale én vocale werken gaande van concerti, suites over cantates, passies en missen aan bod komen.
Johann Sebastian Bach Spotify.
Blasius in Mühlhausen as organist, beginning in June 1707, and married his cousin, Maria Barbara Bach, that fall. Bach composed his famous Toccata and Fugue in D minor BWV 565 and his first cantatas while in Mühlhausen, but quickly outgrew the musical resources of the town.

Contacteer ons